Pazar, Nisan 27, 2025

BU HAFTA İLK 5 HABER

Benzer Haberler

Anadolu Üniversitesinden Eskişehir’e yakışır bir ”Havacılık Parkı”

Türk Yükseköğretim Sisteminin lokomotifi olma özelliği taşıyan Anadolu Üniversitesi, sivil havacılık alanındaki 30 yıllık bilgi birikimi ve tecrübesini şehirle buluşturmanın heyecanını ve gururunu yaşıyor.

Her alanda kaliteli ve yenilikçi bir hizmet anlayışını benimseyen Anadolu Üniversitesi, sadece öğrenim alanındaki faaliyetleriyle değil şehre yönelik projeleriyle de toplumun bütün kesimleriyle buluşmayı sürdürüyor. Üniversitelerin en temel amacının yükseköğretim hizmetlerini başarılı ve yaygın bir biçimde insanlara ulaştırma bilincinden hareketle çalışmalarına 2015 yılı itibariyle hız veren Anadolu Üniversitesi, Havacılık Parkı’nın kapılarını havacılık tutkunlarına açıyor.

Türkiye’de imza attığı projelerle her alanda ilklerin üniversitesi olarak anılan Anadolu Üniversitesi, sivil havacılık alanındaki bilgi birikimi ve deneyimden yola çıkarak bu alana yönelik hizmetlerini 30 yıldır başarıyla sürdürüyor. 7’den 70’e herkese havacılık sevgisini aşılamayı planlayan Anadolu Üniversitesi, bu kapsamda 2015 yılı itibariyle çalışmalarına ve projelerine hız vererek havacılık şehri Eskişehir’e yakışır bir Havacılık Parkı’nın kapılarını halka açmayı hedefliyor. Yıllık ortalama 20 bin ziyaretçiyi ağırlayan parkın, projelerin tamamlanmasının ardından daha fazla havacılık tutkununa kapılarını açması başlıca amaçlar arasında yer alıyor.

 

Havacılık Parkı çok yakında yeni yüzüyle kapılarını Eskişehirlilere açacak

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü tarafından hazırlanan yönerge ile 2015 yılında park statüsü kazandırılan “Havacılık Parkı” artık yenilenen yüzüyle daha fazla havacılık tutkununu ağırlamaya hazırlanıyor. Türk havacılık sektörüne uluslararası standartlara uygun kalifiye personel yetiştirmek gibi görevlerinin dışında şehre yönelik hizmetlerin de başlıca sorumlulukları arasında yer aldığı bilincini taşıyan Anadolu Üniversitesi, bünyesindeki farkı bölümleri ve disiplinleri bir araya getirerek bu görevini başarıyla yerine getirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyor. Aynı zamanda öğrenmenin her alanda ve her ortamda mümkün olduğu bilincinden yola çıkarak “yaşam boyu öğrenme” misyonunu kendisine ilke edinen Anadolu Üniversitesi, Havacılık Parkı’na yönelik hayata geçireceği projeler sayesinde bu hedefin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha toplumdaki bireylere göstermek istiyor.

Havacılık Parkı, Türkiye’deki ilkleri havacılık tutkunlarıyla buluşturuyor

Anadolu Üniversitesi olarak Havacılık Parkına yönelik yürütülen faaliyetler ve geliştirilen projelere ilişkin açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Havacılık Parkı Müdürü Doç. Dr. Ender Gerede, kısa bir sürede farklı ve özgün projelerin havacılık tutkunlarıyla buluşacağının müjdesini verdi. Havacılık Parkı’nın, havacılığa ilgisi olan çocukları ve yetişkinleri bir araya getirecek önemli alanlardan birisi olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Gerede, park aracılığıyla havacılıkla ilgili eğitsel programlar hazırlayarak, atölye çalışmaları ve model uçak kursları düzenleyerek temel amaçları arasında yer alan “bilim iletişimi”ni gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Temel uçuş prensiplerinin öğrenilebilmesi için deney atölyelerinin önemine değinen Gerede, deney atölyeleri sunan bilim müzelerinin olduğunu ancak havacılık temasına odaklanan böyle bir oluşumun Türkiye’de başka bir örneğinin olmadığının altını çizdi. Bu çalışmanın aynı zamanda Anadolu Üniversitesinin, havacılık alanında gerçekleştireceği ilklerden biri olacağını söyleyen Doç. Dr. Ender Gerede, projelerin geliştirilme sürecinde Anadolu Üniversitesinin, Ar-Ge olanaklarından yararlanacaklarını ifade etti.

Havacılık Parkı, farklı ve özgün projelere ev sahipliği yapacak

Havacılık Parkı’nda dijital müzecilik araçlarını yoğun bir şekilde kullanacaklarını belirten Doç. Dr. Gerede, yürütülen projelere ilişkin görüşlerini şu şekilde dile getirdi: “Bilim iletişimini sağlayabilmek için park bünyesinde etkileşimli ekranlar kuracağız ve bu ekranlardan havacılıkla ilgili ilginç bilgileri ziyaretçilerle paylaşacağız. Hava araçlarını yakından tanıtabilmek için 3 boyutlu görüntüleme tekniğini kullanacağız. Ayrıca park içerisindeki hava aracı envanterini de genişletmek istiyoruz ve bu yönde çalışmalarımız sürüyor. Hava araçlarının yanında kullanılmayan uçak parçalarının yer aldığı “Metal Heykel Çalıştayı” düzenlemek istiyoruz. Bunun yanında bütün bu proje süreçlerini kapsayan bir belgesel film hazırlama planımız var. Çalışmaları bu sayede kalıcı hâle de getirmiş olacağız. Biz bu parkta, Türk havacılığına gönül veren isimleri de unutmayarak onların bal mumu heykellerine ve kendi tasarımları olan uçakların birebir ölçeklendirilmiş modellerine yer vermeyi düşünüyoruz. Planladığımız diğer bir çalışma da havacılığın önemli isimlerinin yer aldığı simülatörlerin ziyaretçilere rehberlik etmelerini sağlayacağız. Son olarak, park bünyesindeki uçakların bakımlarını yaparak orijinal görünümlerini kazandırmayı istiyoruz.”

 

ÇOK OKUNANLAR

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com