Airbus ve Leonardo arasındaki ortak girişim olan ATR , mevcut ürün yelpazesini geliştirmeyi amaçlayan stratejik bir değişikliği duyurdu ve bu durum üreticinin ATR 42-600’ün kısa kalkış ve inişli ( STOL ) bir çeşidi olan ATR 42- ‘yi geliştirmekten vazgeçmesine yol açtı. 600S .
ATR , “Pazarın derinlemesine bir analizinin ardından ve tedarik zincirindeki süregelen gerilimleri dikkate alarak, çabalarını mevcut ürün portföyünün rekabet gücünü güçlendirmeye yoğunlaştırmaya karar verdi” dedi . onun çeşidi olan ATR 42-600S. “S” harfi STOL ( Short Take-Off and Landing ) anlamına gelen yeni versiyon , standart uçuş koşullarında 40 yolcuyla sadece 800 metrelik pistlerde kalkış ve inişe olanak sağlıyor.
ATR, Ekim 2019’da bu programı başlattığında, bu yeni versiyonla, 30 koltuklu STOL uçak segmentinin yanı sıra yeni rotaları da hedefleyerek potansiyel pazarın %25 oranında genişlemesini öngörmüştü. ATR , “50 koltuklu pazara daha zorlu koşullarda görev
Ancak ATR, “piyasa koşullarının, teknolojik ilerlemelerin ve geleceğe yönelik tahminlerin kapsamlı analizi, bu varyant için potansiyel pazarın ilk tahminlere kıyasla azaldığını
Airbus ve Leonardo arasındaki ortak girişim olan ATR, mevcut ürün yelpazesini geliştirmeyi amaçlayan stratejik bir değişikliği duyurdu ve bu durum üreticinin ATR 42-600’ün kısa kalkış ve inişli ( STOL ) birversiyonu ATR 42’yi geliştirmekten vazgeçmesine yol açtı.
ATR açıklamasında, “Pazarın derinlemesine bir analizinin ardından ve tedarik zincirindeki süregelen gerilimleri dikkate alarak, çabalarını mevcut ürün portföyünün rekabet gücünü güçlendirmeye yoğunlaştırmaya karar verdi” denildi. Bunun yerine ATR 42-600S. “S” harfi STOL ( Short Take-Off and Landing ) anlamına gelen yeni versiyon üretilecek ki, standart uçuş koşullarında 40 yolcuyla sadece 800 metrelik pistlerde kalkış ve inişe olanak sağlıyor.
ATR, Ekim 2019’da bu programı başlattığında, bu yeni versiyonla, 30 koltuklu STOL uçak segmentinin yanı sıra yeni rotaları da hedefleyerek potansiyel pazarın %25 oranında genişlemesini öngörmüştü.
ATR,”50 koltuklu pazara daha zorlu koşullarda görev yapabilecek yeni bir uçağın gelişi, havayollarında büyük ilgi uyandırıyor.” açıklamasında bulundu. Dünya çapında 500’e yakın havaalanında ATR 42-600S’nin hizmet verebileceği 800 ila 1.000 m arası pist bulunuyor. ATR daha sonra bu uçak için operatörlerden ve kiralayanlardan 20 taahhüt aldığını iddia etti.