Salı, Kasım 26, 2024

BU HAFTA İLK 5 HABER

Benzer Haberler

Çin Ulusal Uzay İdaresi’nden İTÜ’ye Ziyaret

Çin Ulusal Uzay İdaresi (China National Space Administration – CNSA), TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (TÜBİTAK-UZAY) ile yaptığı temasların ardından, akademik çalışmalar ve araştırmalar konularında iş birlikleri başlatmak amacıyla üniversitemizi ziyaret etti. Araştırmadan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Ünal ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Gülsen Uçarkuş’un heyete eşlik ettiği toplantıda, üniversiteninn sahip olduğu araştırma ve eğitim altyapısı sayesinde, İTÜ’nün Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki kuruluşlarla süren iş birlikleri değerlendirildi ve gelecekte birlikte imza atılabilecek olası projeler ele alındı. Küp uydu geliştirmede Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi, yer gözlem uydularının kullanımı bağlamında Çin Halk Cumhuriyeti’ne ait uydular üzerinden veri kullanımında ise Uydu Haberleşme ve Uzaktan Algılama Uyg-Ar Merkezimizle (UHUZAM) iş birliği yapma isteklerini ileten heyet, üniversitenin n tarım ve ormancılık alanlarında kullandığı uzaktan algılama uygulamaları ve karşılıklı öğrenci ve akademisyen değişim programlarının oluşturulmasının yanı sıra, hava kirliliği ve karbon ölçümü konularında da üniversitemizle birlikte ortaklaşa çalışmalar yapmak istediklerini belirtti.

İTÜ Kurumsal İletişim Ofisinden yapılan açıklamaya göretoplantının ardından, Uydu Haberleşme ve Uzaktan Algılama Uyg-Ar Merkezine geçerek incelemelerde bulundu. Heyet, Çin Halk Cumhuriyeti’nin yürüttüğü uzay programının ana yüklenicisi olan Çin Havacılık ve Uzay Bilim ve Teknoloji Şirketi (China Aerospace Science and Technology Coporation – CASC) ve ülkede uluslararası iş birliği yapabilen tek yetkili ticari organizasyon olan Çin Seddi Sanayi Kurumu (China Great Wall Industry Corporation – CGWIC) temsilcilerinden oluştu.

Heyete başkanlık eden Çin Ulusal Uzay İdaresi Yönetici Vekili Wu Yanhua, üniversitenin köklü bir geçmişe ve geniş çaplı bir teknik birikime sahip olduğunu belirtirken, özellikle laboratuvar ve araştırma merkezlerini dikkate aldıklarında Ar-Ge ve inovasyon noktaları açısından İTÜ’nün, dünyada yaşanan teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiğini de sözlerine ekledi. Ziyaretin en önemli sonuçlarından biri ise İTÜ’yü temsil edecek bir heyetin Çin Halk Cumhuriyeti’ne giderek, karşılıklı ziyaretler sonucunda ortak bir protokol imzalanmasına dair fikir birliği sağlanması oldu.

cin heyeti ziyareti (2)

Facebook ile Yorum Yapın

ÇOK OKUNANLAR