Cuma, Aralık 27, 2024

BU HAFTA İLK 5 HABER

Benzer Haberler

Hava Harp Okulu’na Öğrenci Alımları ve Sportif Havacılığa Farklı Bir Soluk

Hain darbe girişimi sonrasında yaşanan gelişmeler, Hava Harp Okulu’ndan çıkarmalar ve Harbiye’ye öğrenci hazırlayan askeri liselerin kapatılması sonucu askeri okullar dışındaki kaynaklardan ve hatta ara sınıflara bile öğrenci kabulüne başlandı. Oysa Hava Harp Okulu’na gelecek yıllarda yapılacak öğrenci seçmelerinde, paraşütle atlamış olmak gibi şartlar getirilmesi düşünülüyordu.

ABD’de kısa ismi CAP olan (Civil Air Patrol) ve dilimizdeki karşılığı olarak Sivil Hava Devriyesi ya da Hava Kuvvetlerine Sivil Destek Birimi diyebileceğimiz bir kuruluş var. 18 yaşın üstündeki herkesin katılabildiği bu kuruluşta, arama kurtarmadan gösteri ve tanıtım faaliyetlerine kadar birçok alanda Amerikan Hava Kuvvetleri ile birlikte çalışıyorlar.

img_0453

Böylece hava kuvvetleriyle tanışan gençlerden lisansı olanlar, planör ve tek motorlu uçakları olan bu kuruluşta uçuş da yapabiliyorlar.

Neredeyse Türk Hava Kurumu gibi, değil mi?

civil_air_patrol_cessna_172_on_flight_line

THK, korkarım ki elindeki tüm mal varlığını sıfırlayana kadar borçlanıp tarih sayfalarında kaybolup gidecek. Bu yüzden Türk Hava Kurumu’ndan bir beklentim yok fakat benzer bir kuruluşu Türk Hava Kuvvetleri’nin bizzat kendisi veya işbirliği yapacağı havacılık dernek ve kulüpleri ile hayata geçirebilir. Burada görev yapan gençlerden yetenekli olanları öğrenci kadrosuna katarken sportif havacılığı da desteklemiş olur.

Spor kulüplerinin altyapı teşkilatı gibi.

İstanbul Airshow

6-9 Ekim 2016 tarihleri arasında 11 kez açılacak olan İstanbul Airshow’u merakla bekliyorum. Uçaklarla iç içe olunan bu harika organizasyonun her yıl düzenlenmesini ve havacılığa ilgi duyan kişilere en az iki gün kapılarını açmasını gönlümden geçiriyorum.

 

İsmi değiştirilip Airex’den İstanbul Airshow olurken, katılımcı kapasitesinin artacağı ve hava gösterilerinin gerçekleştirileceğinin müjdesi verilmişti.

Hava gösterileri için hava trafiğinin müsait olmadığını biliyoruz ve hevesimizi yeni yapılan havalimanına saklıyoruz. Aslında bu gösteriler için Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı da düşünülebilir.

Büyük gayretlerle gerçekleşen ülkemizdeki tek fuar konumundaki İstanbul Airshow’a  hava yolu firmalarımız yeterince destek oluyor mu?

Önümüzdeki airshowda 6000. Boeing 737’yi renklerine katacak olan THY 40 adet uçak siparişini bu fuarda açıklasa, Pegasus 100 adetlik siparişini İstanbul Airshow’da açıklamış olsa fuara güç katarlardı. Bombardier henüz tasarım aşamasındayken CS 300 modeline ön anlaşma yapan Atlasglobal bu siparişi, uçağı fuara getirterek tekrar duyurması hoş olurdu. Onur Air ilk üretilen Airbus A321’i filosunda bulunduruyor, fuarda bu uçağı sergileyip adından ve fuardan söz edilmesini sağlayabilirdi.

Ben bir havacılık tutkunuyum, profesyoneli değil. Bu da bana gelişmelere hevesle, pozitif gülen gözlerle bakmamı sağlıyor ve yazdıklarım hepsi birer dilek. Sözlerimi profesyonel dünya duyar mı bilmem.

ÇOK OKUNANLAR

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com