Salı, Kasım 26, 2024

BU HAFTA İLK 5 HABER

Benzer Haberler

İki Konu Birden: Hayır İşi Yapacak Havayolu Aranıyor… ‘Deprem Oldu Böyle Oldu’ Havayolları mı?

Havayolu şirketleri  UÇUŞ EMNİYETİ videoları için  hatırı sayılır ölçüde para harcıyor. Uçağa bindiğimizde karşılaştığımız ve çoğu kez aynı ve sıkıcı diye izlemediğimiz videoları  daha önceden sosyal  medyadan da izliyoruz.Başarılı bir reklam aracı olarak  kullanılabilen emniyet konseptli videolar hakkında Haziran 2015’de yazdığım gibi (Uçuş emniyeti:”Tuhaf,Seksi,Komik”), çocuklar, gençler, yaşlılar merkezinde dönen videolar dışında, “acaba bu seksi  içerikli bir video mu “, diye tartışma bile çıkıyordu.

Sosyal medyada istediğiniz takdirde onlarcasını izleyeceğiniz videolar var. Benim değineceğim ise bunun dışında ve şimdiye dek hiçbir havayolunun hayata geçirmediği bir projenin uygulandığı uçuş emniyeti videosu olacak.

İngiliz havayolu şirketi British Airways’in , İngilizlerin en önde gelen sanatçıları oynattığı emniyet videosunu ilk izlediğimde işte, tonlarca para harcamışlar, hatta, Sir Ian McKellen gibi bir ustanın burada ne işi var diye kendime kendime sordum, sonrasında baktım ki işin aslı başka.

Wizards Gandalf the Grey and Professor Flitwick demonstrate the magic of oxygen masks.

Sanatçılar,  dünyanın her köşesinde yardıma ihtiyaç duyan çocuklar için çalışan yardım kuruluşuna destek için çekime girmişler ve bir peni bile almamışlar. Bu derneğin adı 1985 yılında İngiliz komedyenlerce kurulmuş Comic Relief.

Bridget Jones’ dad starred alongside British comedian Asim Chaudry, who was the “director”.

Günümüzün en ünlü komedyenlerinden olan Rowan Atkinson,Thandie Newton, Warwick Davis, Rob Brydon, Oscar adaylı Chiwetel Ejiofor ile videonun yönetmeni rolündeki bir başka komedyen Asim Çooud’un performansları göz dolduruyor.

Gelelim Türkiye’ye…Biz ne yapabiliriz? Komedyen sanatçılarımızın oynadığı bir uçuş emniyet videosu çekilsin ve şirketin vereceği ücreti de hayır kurumlarına bağışlasınlar.Hangi komedyenler derseniz isim vermeye gerek var mı, zaten fazla yok.

*

DEPREM OLDU BÖYLE OLDU HAVAYOLLARI MI ?

21 temmuz’da yaşanan depremin ardından havacılık sektörünü yakından ilgilendiren bir konu da bilet fiyatları oldu.Fiyatların havayolu şirketlerinin deprem sonrası şok yaşayan ve panikte olan birçok tatilcinin aynı günde dönüş yapmak istemesiyle  650 liraya kadar çıktığı haberleri basında yer alınca, haliyle sosyal medyada karıştı. Şirketler fırsatçı dendi, karaborsacı dendi, kötü gün dostu dendi. Daha neler neler. Şirketlerin mahcubiyet duygusu bile yok dendi. İşin ilginç yanı şirketlerde  açıklama yapmadı, yapıldıysa da arada kaynadı gitti.

Bilet fiyatlarında tavan ücreti

ucuyoruzz.com’da, 22 ocak’ta yer alan haberde,SHGM tarafından 2013 yılından bu yana uygulanan iç hatlardaki tavan ücret yaz tarifesi için yeniden belirlendiği  açıklanmıştı haber şöyleydi;

“SHGM tarafından 2013 yılından bu yana uygulanan iç hatlardaki tavan ücret yaz tarifesi için yeniden belirlendi.

Buna göre halen uygulanmakta olan 309 TL iç hat tek yön bilet ücreti mart ayı sonunda başlayacak yaz tarifesiyle birlikte 352 TL’ye yükseltildi. Belirlenen fiyat internet üzerinden yapılan satışlarda uygulanıyor. Henüz bu konuda resmi bir açıklama yapılmazken, bazı havayolu şirketlerinin rezervasyon sistemlerine yeni fiyatları yüklediği görülüyor.Tavan ücret uygulaması, özellikle bayram ve tatil günleri aşırı yükselen bilet fiyatlarına karşı oluşan tepkilerin önüne geçmek için SHGM tarafından belirleniyor.”

Yanıt vermeye zahmet etmeyenler…

Öyle ya,madem SHGM rayici kesmiş, bende e-posta ile,”ekonomi sınıfında SHGM’nin belirlediği yaz tarifesi olan 352 TL’yi aşan ücret alındı mı ,yoksa bu limit aşıldı mı? diye Onur, Pegasus, Atlasglobal ve THY’ye sordum. Onur Air ve Pegasus Havayolları’ndan,limit aşılmadığı yanıtı gelirken, diğer iki şirketten dönüş olmadı. ZAHMET ETMEDİLER!!! Acaba neden? Limitleri aştılar mı ne?

SHGM denetleniyor mu?

SHGM’nin belirlediği rayiç kapsamındaki skalayı uygulayan şirketler görülüyor ki  doğru bir iş yapmışlar. Yapmayanları bilemiyoruz, çünkü yanıt alamadık.SHGM’nin tasarrufunda olan  bu konuyla ilgili olarak nasıl, ne şekilde denetliyorlar onu da bilmiyoruz.

Facebook ile Yorum Yapın

ÇOK OKUNANLAR