Uzun yıllar Türk Havacılığı konusunda çok sayıda köşe yazıları ve kitap yayınlayan araştırmacı yazar Mustafa Kılıç, THK-Türk Havacılık Kronolojisi (THK DİZİNSELİ) adlı kitabını yayımladı.
19 Mayıs 2002’de THK Müzesinin kurucuları arasında yer alan ve ilk amirliğini yapan Kılıç, Son yıllarda havacılık tarihi ile ilgili tez, makale, inceleme ve araştırma adı altında birçok çalışmanın ortaya çıktığını, ancak bu yayınların çokluğu maalesef birçok maddi hatayı barındırdığını söylüyor.
Kitapta yer alan “1941 yılında THK’nın uçak sanayiini kurması için alyanslarını bağışlayanların olduğu” bilgisi çok etkileyici. Alyans yerine THK yazılı yüzüklerin takılması istenir ve yüzlerce insan bağış yapar. O bağışların katkısıyla da THK uçak ve motor fabrikası kurar ama sonu ne olur, nasıl bir süreç yaşandı? Her şey bu kitapta sade ve düz biçemle okuyucuya aktarılıyor
Aynı zamanda sitemiz yazarı olan Mustafa Kılıç’ın bu kitabını özellikle genç kuşaklara da öneriyoruz.
Kitaba “TAKDİM” yazısı olarak önsöz yazan THK 22’inci Genel Başkan, Korgeneral(E), Dr. Erdoğan Karakuş, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümü, 2’inci Dünya Savaşı, savaş sonunda kurulan yenidünya düzeni ve dış baskılara direnç gösteremeyen yöneticiler nedeniyle Türkiye’de havacılık sanayisinin adeta yok edildiğinin altını çizerek, “seni kutluyorum Kılıç. Bu yarattığın eserler inan ki, Türk Havacılık tarihinin, özellikle Türk Hava Kurumu’nun temel eserleri olacaktır.” ifadelerini kullandı.
Sonçağ yayını bu eserin yayınlamasında çok büyük destek veren ‘OTAĞ’-Olcay Tarih-Arkeoloji Araştırmaları grubu- kurucularından Mimar-Tarihçi Sayın Erbil Olcay’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Mustafa Kılıç bu eseri ile ilgili şunları kaydetti;