Sivil Havacılık Eski Genel Müdür Yardımcısı Oktay Erdağı, “Korona virüsünden ekonomik olarak etkilenen başta Avrupa ve ABD’deki birçok havayolu ve diğer havacılık şirketleri milyarlarca Euro ve ABD Doları ile ifade edilecek düzeyde destek aldı.”dedi.
Türkiye’deki hava yolu şirketleri ve diğer havacılık kuruluşlarına korona virüs salgınından sonra varlıklarını devam ettirebilmeleri için gerekli devlet desteği sağlanmadı.
Türkiye’nin 90 yıllık havacılık birikiminin yok olmaması için geç kalınmadan gerekli önlemler alınmalıdır.
Sivil Havacılık Eski Genel Müdür Yardımcısı Oktay Erdağı korona virüs salgınının havacılık sektörüne etkilerini değerlendirdi Havayolu şirketlerinde yaşanan durumu krizden daha çok kaos olarak değerlendiren Erdağı, “Yurtdışında havayolu şirketlerine milyarlarca Euro/Dolar doğrudan devlet desteği verilirken Türkiye’de bu sağlanmadı” dedi.
Türkiye havayolu taşıyıcılarının, iç hatlarda ara verilen uçuşlara 1 Haziran’da başlamasına rağmen yeterli yolcu potansiyeline henüz ulaşamadığını hatırlatan Erdağı, alınan önlemlere rağmen tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yolcuların halen uçağa binmekte tereddüt ettiğini kaydetti.
Erdağı, 11 Haziran’da kademeli olarak ve karşı tarafın izin verdiği ölçüde başlayan yurt dışı uçuşlarda da sıkıntının devam ettiğinin altını çizerek, “Türkiye’nin uçuş potansiyeli yüksek olan Avrupa Birliği ülkeleri ve Rusya, Türkiye’den uçuşları kabul etmediği ya da o ülkelerden Türkiye’ye uçuşlar başlatmadığı için hava yolu taşımacılığımızın istenilen seviyeye geldiği söylenemez” tespitini yaptı.
SONSÖZ gazetesine konuşan Oktay Erdağı şu değerlendirmeleri yaptı:
“SAĞLIK BAKANLIĞI VERİLERİ TEREDDÜTLE KARŞILANIYOR”
Bu durumun en önemli nedenlerinden birisinin de Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan istatistiklerin ve alınan önlemlerin yeterliliğinin bu ülkeler tarafından tereddütle karşılanmasının olduğu anlaşılmaktadır. Günlük istatistiklerin neden il bazında açıklanmadığı da ayrı bir tereddüt konusudur. Örneğin vaka sayıları il bazında açıklanmış olsa belki de vaka sayılarının çok düşük olduğu illerde bulunan havaalanlarına uçuşlar başlayacaktır. Bu nedenle de gerek Türk Hava Yolları gerekse diğer özel hava yolları istenilen yolcu potansiyelini yakalayamadı.
Haberin devamı için; TIKLAYINIZ