Salı, Kasım 26, 2024

BU HAFTA İLK 5 HABER

Benzer Haberler

Osmaneli Belediyesi’nden Anlamlı Hareket

Osmaneli Belediyesi Şubat ayında gerçekleştirdiği Aylık Olağan Meclis toplantısına Sanayileşmiş Tarih ve Kültür Kenti Osmaneli’nin tarihi ve kültürel mirasına uygun olarak değiştirilen cadde ve sokak isimleri damga vurdu.

Osmaneli Belediyesi tarafından cadde, sokak isimleri Belediye Meclis Kararıyla değiştirildi. Başkan Münür Şahin Başkanlığında toplanan Meclis Toplantısındaki değişikliklere Belediye Meclis Üyeleri Hayati Kaba, Yalçın Yağız, Hasan Eroğlu, Hüseyin Nusret Dinçer, Turan Ağdağ, Ramazan Bozüyük, Bekir Torun, Saim Taşgın, Cahit Öker, Şaban Güdem ve Murat Özer oy birliği ile onayladı.

Ak Partili Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli’nin tarihi ve kültürel mirasına uygun olarak değiştirilen cadde ve sokak isimleriyle ilgili yaptığı açıklamada; “101, 102 gibi numaralarla ifade edilen sokak, cadde isimlerini değerlerimize uygun olarak değiştirdik. Şehitlerimizin, Türk ve İslam Büyüklerinin, Bilim ve Sanat Üstatlarının isimlerini sokaklarımızda yaşatmayı hedefledik. Bu titiz çalışmada birlik ve beraberlik içerisinde hareket eden tüm Belediye Meclis Üyelerimize ve Belediye Yöneticilerimize teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Alınan en önemli kararlardan biri de Türk Hava Kurumu’nun Türk Tayyare Cemiyeti (T.Ta.C.) adıyla kuruluşunda Cemiyetin logosunu tasarlayıp, madalya nizamnamesini tek başına oluşturan ve dönemin T.Ta.C. Başkanı tarafından 17 Haziran 1925’te “Türkiye’nin Baş Tayyarecisi” ilan edilen Vecihi Hürkuş’un adının bir sokağa verilmesi oldu.

Büyükşehir belediyeleri dahil bugüne kadar hiçbirinin yapamadığını Osmaneli Belediyesinin gerçekleştirmesi Türkiye’de bir ilk oldu.

(*) Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği (TVHMD)  Başkanı Bahadır Gürer ile yönetim kurulu  üyeleri, Osmaneli Belediyesinin gösterdiği vefaya teşekkür etmek üzere başkan Münür Şahin’i makamında ziyaret etti.

Başkan Gürer  ziyarete ilişkin şu açıklamayı yaptı;

Bugün Osmaneli Belediyesini ziyaret etkinliğimize katılabilen Adalet Masatlıoğlu, Bahar ve Güven Gülbak, Yasemin Serap Birben, Can Özkan ve Nurseli Gürer’e teşekkürler; Gelme olanağını sağlayamayan diğer bütün üyelerimizi kalbimizde götürdüğümüzü ve salimen kalbimizde getirdiğimizi ifade etmek isterim. Kısaca; Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Belediye başkan Yardımcısı ve meclis üyeleri ile Başkanın makamında buluştuk. Karşılıklı açıklamalar sonrasında gösterdikleri vefaya saygımızı ifade için Vecihi Hürkuş adını Türkiye’de ilk kez bir sokağa verdikleri için Şükran Plaketimizi başkana sunduk. Başkan ve meclis üyelerinin adları yazılı plaket yanında her biri için hazırladığımız belgeleri kendilerine sunduk. Kitaplarımızdan birer adet ve bir kitap ayracını, küçük flamamızı verdik. Osmaneli Balaban Çarşısı seramiği anısı ve yörenin dünyaca meşhur  ayva lokumu ikramlarını verdiler. Belediye Meclisi üyeleri ile bizi öğle yemeğine aldı sayın Başkan. Yemeğe Osmaneli Kaymakamı Sayın Edip Çakıcı da katıldı. Yemek boyunca Vecihi Hürkuş anı ve bilgileri paylaşıldı. Gelecek günler için ortak proje olasılıkları konuşuldu. Sayın Kaymakam Edip Çakıcı’ya kitaplarımızı, kitap ayraçımızı takdim ettik. Sayın Belediye Başkanı, yardımcısı ve bir kısım meclis üyeleri; bizi VECİHİ HÜRKUŞ adı verilen sokağa götürdü. Ardından Osmaneli’nin tarihi ve turistik mekanlarını mimari eserlerini, tamamlanmış ve devam eden projelerini bizzat mihmandarlık yaparak gezdirdi. Sayın başkan; saat 13.00 den saat 16,15’e kadar bizlerden ayrılmadı. Israrlı taleplerimiz karşısında saat 17.00 de Bilecik’de yapılacak toplantı için ayrıldı. Görevlendirdiği kişiler; Biz Osmaneli’den ayrılıncaya kadar bize refakat ettiler. Uzun ve muhteşem bir günü kısaca anlatamadığım için affınızı diliyorum.” dedi.

(*)Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği, Vecihi Hürkuş’un eserlerini, ideallerini yaşatmak, uçaklarını bire bir yaparak Vecihi Hürkuş Müzesi’nde sergilemek, Vecihi Hürkuş veri toplama ve değerlendirme merkezi kurmak amacıyla 2007 yılında kurulmuştur. Bu güne kadar 4 kitap yayınlamış, biri, Vecihi XV olan 2 uçak yapmıştır. İstanbul Kadıköy’de 6,5m yüksekliğinde Vecihi Hürkuş anıtı yapılmasına ön ayak olmuştur.. Üniversite ve okullarda konferanslar, genel alanlarda sergiler, medyada tanıtım, röportaj ve etkinlik programları ile görevini sürdürmektedir.

Facebook ile Yorum Yapın

ÇOK OKUNANLAR