Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) ev sahipliğinde düzenlenen, 9. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’nda Samsun’un sorunları ve çözüm önerileri Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlara anlatıldı.
Bu yıl 9. gerçekleşen Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun evsahipliğinde, Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile 365 oda ve borsanın yönetim kurulu başkanları ve meclis başkanlarının katılımıyla TOBB Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Şurada, 81 ilden 365 oda/borsa kendi illerinde aralarında seçtikleri sözcüler kürsüye gelerek, kentleri ile ilgili sorunları ve çözüm önerilerini üçer dakikalık sürede, Başbakan Yıldırım ve bakanlara iletti.
Ulaşım hattı
Bu yılki şurada Samsun’un sorunları ve bu sorunlara ait çözüm önerilerini ise, ilin seçilmiş sözcüsü olarak Bafra TSO Başkanı Göksel Başar yaptı. Şurada Samsun adına yapılan sunumda, Samsun’dan Rusya ve Körfez ülkelerine yapılacak direkt ulaşım seferlerinin önemine işaret edildi. Hükümetin ulaştırma konusundaki hassasiyetine dikkati çekilen sunumda, “Türkiye’nin ihracat hedefleri, Rusya ile hedeflenen ticaret hacminin geliştirilmesi açısından Samsun’dan Rusya’ya özellikle de Krasnodar’a direkt sefer konulması ihracat ve turizmin geliştirilmesine büyük katkı sağlayacaktır. Son yıllarda sahip olduğu doğa ve kültür değerleri nedeniyle Karadeniz bölgesine Körfez ülkelerinden yoğun turist gelmektedir. Bu bölgelerden İlimize konulacak direk uçak seferleri Samsun’a gelecek turist sayısını artıracak bölge turizmi gelişecektir. Bu konuda yapmış olduğumuz çalışmaların desteklenmesini bekliyoruz. Samsun hava, kara, deniz ve demiryolu altyapısının bulunduğu Türkiye’deki dört kentten biri ve Karadeniz Bölgesinin lojistik merkezidir. Ancak altyapısının geliştirilmesi gerekmektedir. Hızlı tren projesinin ivedilikle uygulamaya alınması ve yük treni hattı uzunluğunun revize edilmesi ülkemizde lojistik sektörün gelişmesi açısından da önem ifade etmektedir” denildi.