Bağımsız Havacılar

TUSAŞ’dan Havacılık ve Uzayda Sanayileşme Konferansı

TUSAŞ, “Havacılık ve Uzayda Sanayileşme” konferansı ile yardımcı sanayicileri ve kamu kuruluşlarını bir araya getirdi.

Havacılık ve Uzay Sanayii Sistemlerinin geliştirilmesinde Türkiye’nin Teknoloji Merkezi TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş, 26 Nisan 2016 tarihinde tesislerinde düzenlediği “Havacılık ve Uzayda Sanayileşme Konferansı” ile Ülkemiz havacılık ve uzay sanayisinin daha güçlenip büyümesi için güncel bir değerlendirme yapmak ve yardımcı sanayii ile büyüme fikrini paylaşmak amacıyla, birlikte çalıştığı sanayii, ilgili kamu kurum ve özel kuruluş temsilcilerini bir araya getirdi.

TUSAŞ tesislerinde gerçekleştirilen konferansa Ekonomi Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Sanayi Kümelenmeleri ve Yardımcı Sanayii temsilcileri katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, TUSAŞ’ın yıllar içinde gösterdiği gelişim ve ortaya koyduğu ürünler ile birlikte yardımcı sanayiye aktarılan işin her geçen gün arttığını ve TUSAŞ ile büyüyen yardımcı sanayiden duyulan memnuniyeti dile getirdi.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı Sanayi Hizmetleri Müsteşar Yardımcısı ve TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Celal Sami Tüfekçi de konuşmasında, Müsteşarlık olarak milli projelerde ana yüklenicilere verilen görevlerde kalite şartlarını yerine getiren yardımcı sanayii ve KOBİ’ler ile birlikte çalışılmasının teşvik edildiğini belirterek, üretimde yer almalarının ve yerli üretimin derinleştirilmesinin son derece önemli olduğunu vurguladı.

Konferansta ayrıca, Ekonomi Bakanlığı temsilcisi Türker Kocamış, TUSAŞ Ortak Hizmetler Grup Başkanı Bekir Ata Yılmaz, Ostim Başkanı Orhan Aydın, AIRBUS Yardımcı Sanayi Operasyonları Başkanı Dr. Lars-Andre Scheimann ve BOEING Orta Asya Avrupa ve Afrika Direktörü Paul C. Anderson tarafından birer konuşma yapıldı.

Açılış konuşmalarının ardından program, Roketsan Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç’in moderatörlüğünü yaptığı “Tedarik Zinciri Geliştirme Paneli” ve İstanbul Üniversitesi Tedarik Yönetimi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Erdal’ın moderatörlüğünü yaptığı “Tedarik Zinciri Gelişim Uygulamaları Paneli” ile devam etti.

Panellerin ardından TUSAŞ Yardımcı Sanayii ödül töreni gerçekleştirildi.

Milli projelerde ve dünyadaki büyük havacılık firmaları ile gerçekleştirdiği işbirliklerinde, Türkiye’de 11 ilde 90 tedarikçi ile çalışan TUSAŞ, yardımcı sanayii ile takım tasarımı ve imalatı, talaşlı imalat, kablo demeti imalatı, yüzey işlemleri, ısıl işlem, sac metal şekillendirme, kompozit parça imalatı ve alt montaj alanlarında işbirliğiyle çalışıyor. Yardımcı sanayiden yıllık 2,2 milyon adet parça tedarik ediyor ve 2,2 milyon adam saatlik iş yapılmasını sağlıyor.

Bu kapsamda, TUSAŞ’ın 2015 yılında zamanında teslimat, kalite gereksinimlerine uygun teslimat, yeni yatırım ve kabiliyet kazanımı ile yetkinliğin artırılması parametlerini başarı ile gerçekleştiren yardımcı sanayii temsilcilerine TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Bilgin ve TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı tarafından ödülleri takdim edildi.

2015 yılında teslimat performansı en yüksek yardımcı sanayi firması olarak Mikron Mühendislik firmasına, kalite performansı en yüksek yardımcı sanayi firması olarak Küçükpazarlı Kardeşler firmasına, hem kalite hem de teslimat performansı en yüksek yardımcı sanayi firması olarak ise takım aparat tasarım ve imalatçısı MKF firmasına performans ödülleri verildi.

Törende ayrıca yeni yatırım yapıp, kabiliyetlerini geliştiren TUSAŞ’a ürün sağlayan şirketlerden, kablaj metal sargı yatırım ve kalifikasyonunu tamamlayan ME-GE Teknik firmasına, altmontaj yatırımlarını ve kalifikasyon eğitimlerini tamamlayan Hezarfen firmasına, sac metal şekillendirme alanında yatırım ve kalifikasyonunu tamamlayan Yepsan Savunma ve Havacılık firmasına, alüminyum hassas döküm yatırım ve kalifikasyonunu tamamlayan Gür Metal firmasına ödülleri takdim edildi.

Facebook ile Yorum Yapın
Exit mobile version